Een onbezorgde en comfortabele vakantie

De Morvan: wandelen, fietsen, luieren

Het vakantiehuis La Petite Pommerée ligt aan de rand van het nationaal natuurpark De Morvan. Dit granietmassief van 174.000 hectare bestaat uit bergen en heuvels. Er zijn bossen, meren, snelstromende rivieren en beekjes. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden of kajakken. Met een hoogte van 821 meter kijkt de Mont Beuvray uit over bossen, vlakten en steden. Ooit leefden hier de Galliërs. In het museum van Bibracte komt de tijd van het oude Gallië weer tot leven.

De Morvan is een erg rustige streek, óók in het hoogseizoen.

 

Meren in de buurt: zwemmen, vissen, kanoën

• Lac de Pannecière: stuwmeer met diverse plekken om te zonnen, te zwemmen of te vissen.

• Étang de Merle: lieflijk meer met zandstrand, ook uitstekend om er te wandelen.

• Étangs de Vaux et de Baye: zwemmen, vissen, zeilen, wandelen en start van een boottocht op het Canal du Nivernais.

• Lac de Settons: diverse watersportmogelijkheden.

• Étang de Montapas: klein meer met een zandstrandje.

 

Canal du Nivernais: fietsen en wandelen

Langs en in de buurt van het Canal du Nivernais zijn er vele pittoreske en rustige fiets- en wandelroutes. U kunt uw eigen (elektrische) fietsen meenemen of fietsen huren in de omgeving. Als u de fietsen niet nodig hebt, staan ze veilig in een van de stallen van Domaine de La Pommerée.

 

Dorpen in de buurt: winkelen, brocantes, kuren en onthaasten

In de vele kleine dorpen vindt u het authentieke plattelandsleven waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Zoals in Moulins Engilbert, Chatillon en Bazois, Château-Chinon, Corbigny, Chaumard, Lormes, Décize, La Machine, Prémery en Saint-Saulge.

 

Brocantes en vide greniers

Vanaf april worden de dorpen van het Franse platteland weer wakker. De plaatselijke feestcomités organiseren er hun rommelmarkten: ieder weekeinde zijn er wel enkele brocantes te vinden, die u absoluut niet mag missen. Het is er heerlijk snuffelen. Verder zijn er de gewone markten, de veemarkten, de feesten en evenementen en de braderieën.

 

Steden in de buurt: wijn proeven, restaurants, cultuur en historie

Autun met haar beroemde kathedraal Saint-Lazare is een gezellige stad met gastvrije terrassen en leuke restaurants. De overblijfselen uit de Romeinse tijd (het openluchttheater en de stadsmuren) en de vele huizen uit de middeleeuwen getuigen van een groots en meeslepend verleden.

 

Wellness: de thermen van Saint Honoré-les-Bains

In de thermen van Saint Honoré-les-Bains kunt u genieten van de heilzame werking van het warme bronwater. De weldadige werking van een masserend waterbed zorgt voor geestelijke ontspanning en een hervonden evenwicht in uw lichaam. Of neem een bronwatermassage met aromatische, etherische oliën!

 

Wijngaarden: Baune en omgeving

Het gebied rondom Beaune staat bekend om zijn wijnen. Tijdens de rit naar deze mooie plaats, rijdt u langs de uitgestrekte wijngaarden, kastelen en landhuizen en door allerlei leuke plaatsjes zoals Nolay: een oud dorpje met veel antiekwinkeltjes.

 

Nevers: de hoofdstad van het departement La Nièvre

De stad ligt aan de Loire en heeft vele middeleeuwse bouwwerken zoals de kathedraal van Saint-Cyr, de stadspoort en het hertogelijk paleis. De stad is eveneens een bedevaartplaats: het lichaam van de heilige Bernadette Soubirous (beter bekend als Bernadette van Lourdes) ligt er opgebaard in een glazen schrijn.

 

Golfbanen in de omgeving

Binnen een uur vanaf uw vakantiehuis kunt u golfen. Uitstekend onderhouden golfbanen vindt u in Autun, Beaune en Nevers.

 

Domaine de la Pommerée

La Pommerée
58110 Saint Péreuse, France


Tel: 0033 3 8684 4638
Tel: 0031 6 2186 9850

 

info@lapommeree.nl

U vindt ons ook op www.vakantiehuis-frankrijk.nl